Ninglinspo (15 kilometer)

Iets bekender als het over de Ardennen gaat, is wellicht de wandeling aan de Ninglinspo, een zijrivier van de Amblève. Wanneer je start aan de Auberge de Ninglinspo in Nonceveux, merk je meteen de gemarkeerde routes van 2,5 en 6 km op. Leuk als familie-uitje. Bij mooi weer in het weekend, ben je dus zeker niet de enige wandelaar en zit het terras van de herberg goed vol. 

Maar … wij kozen voor een verlenging en maakten er 15 km van. Het voordeel: na een paar kilometer op de oever van de rivier laat je de andere ‘toeristen’ achter je. In de omliggende dennenbossen, dorpjes en weides die doen denken aan The Sound of Music, doet de rust absoluut deugd.

Lengte: 15 km

Moeilijkheid: licht

Vertrekpunt: Auberge de Ninglinspo in Nonceveux

Routebeschrijving en gpx: La vallée du Ninglinspo

Beste periode: heel het jaar door

© Sarah Claes
9-7-2019 To-dolijst in de Belgische Ardennen: wandelen! – Sarah Belwriting

0 comments on “Ninglinspo (15 kilometer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *