Promenade de Borzée (13 kilometer)

Wandelterrein: Groene, eenvoudige route bovenlangs het Ourthedal over soms wat rechte, brede bos(bouw)wegen. Behalve een behoorlijke klim La Roche uit en een steile afdaling naar Maboge, zijn er weinig significante hoogteverschillen.
Navigatie: Goed gemarkeerd (rode ruit, routenummer 6).
Globaal routeverloop: Starten op de brug boven de Ourthe in hartje la Roche-en-Ardenne en deze in zuidelijke richting over lopen. Vlak na de brug is links een plein met fonteinen, hier linksaf de markering volgen. Via een steile straat wandel je omhoog La Roche uit en het bos in. Bij een paardenwei linksaf over een langgerekte bosweg via een hoog plateau en langs een grote akker, hierna linksaf omlaag over een smal en steil, uitzichtrijk bospad naar de brug van Maboge. Over de brug linksaf (restaurant Relais du Moulin), het dorp door en 750 m rechtsaf over de vrij drukke N860. Hierna links een bosweg volgen geleidelijk omhoog naar Borzée (creperie Clos René). Hier linksaf de markeringen volgen via fraaie bospaden terug naar La Roche. Je komt dan weer uit op de N860, maar in plaats van deze rechtsaf naar het centrum te volgen, kun je beter ene stil straatje meteen rechts iets omhoog nemen (hier vind je ook weer de rode ruit-markering).

Verlenging met 6,5 km: In Maboge niet de brug over maar rechtsaf de gele ruit-markering van routenummer 2 volgen, een bosweg langs het kleine beekje Ri de Vâ en langs vakantiehuisjes omhoog volgen tot een klein houten voetgangersbruggetje, hierover links steiler omhoog over een smal paadje dat naar een rustige asfaltweg tussen weilanden leidt, deze volgen tot T-splitsing. Dan links de grindweg volgen en bij een huis met houten bordje L’Huttilon volg je links een bospad omhoog langs opnieuw vakantiewoningen. Bij een huisje met roodwitte luiken ga je rechtsaf over een bosweg die je uiteindelijk naar een echt mooi paadje voert omlaag naar de Ourthe. Smal spoor linksaf langs de Ourthe volgen en terug naar de brug van Maboge.

Bron: https://www.oppad.nl/?bestemming=wandelen-ardennen-belgie

0 comments on “Promenade de Borzée (13 kilometer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *